Kawa zmielona Dallmayr Ethiopia 500g Zobacz większe

Kawa mielona Dallmayr Ethiopia 500g

Nowe

Dallmayr Ethiopia to grubo zmielona kawa o średnim stopniu palenia i szlachetnym aromacie przypominającym zapach ziół i pełnym smaku.

Doskonałą jakość zapewniają wysokie zbocza na żyznych terenach na południu Etiopii kraju, który jest uznawany za pierwotną ojczyznę kawy.

Do dzisiaj owoce kawy są zbierane w dżungli z krzewów, pochodzących z dziko rosnących sadzonek.

100% Arabica.

Waga 500 g.

Więcej szczegółów

28,90 zł

Kawa mielona idealnie nadaje się do przygotowania w zaparzaczu tłokowym.

Przygotowanie:

Wsypać 1 czubatą łyżkę zmielonej kawy na filiżankę do zaparzacza tłokowego i zalać ją gorącą, ale niegotującą się wodą. Następnie dobrze wymieszać, aby kawa mogła się w pełni rozwinąć. Po upływie czterech minut powoli i równomiernie docisnąć zintegrowany tłok z metalowym sitkiem w dół. Osad kawy zostaje przy tym oddzielony od płynu. Po zakończeniu tego procesu można od razu rozkoszować się kawą.

„RELakS po pracy”