Dilmah Ran Watte [125g] single region ceylon tea Zobacz większe

Herbata Dilmah Ran Watte single region ceylon tea

Nowe

Ran Watte to cejlońska czarna herbata typu "high grown", rośnie najwyżej - na wysokości 1800 metrów n.p.m. Delikatna, lekka i miękka. Przepiękny złoto-pomarańczowy kolor. Prawdziwy szampan wśród herbat. 

125g herbaty sypkiej w metalowej puszce                              

Więcej szczegółów

31,99 zł

Dilmah Ran Watte [125g] single region ceylon tea

125g herbaty sypkiej w metalowej puszce

100% czysta cejlońska czarna herbata "z jednego regionu", bez dodatków.
Masa netto: 125g

Seria Dilmah Watte to herbaciany odpowiednik win Grand Cru - pod względem struktury i wrażeń smakowych, te ekskluzywne czarne herbaty przywodzą na myśl najszlachetniejsze wina.

Dilmah Ran Watte to herbata wyżynna (”high grown”). Pochodzi z "dachu raju" (Cejlon często nazywany bywa "rajską wyspą"), zbieramy ją na wysokości ponad 1800 m n.p.m. w górzystym regionie Nuwara Eliya. O herbatach stąd pochodzących mówi się, że są tym wśród cejlońskich herbat, czym szampan wśród francuskich win. Herbata elegancka, o cytrusowych niuansach. Lekka, delikatna, z przyjemnym, łagodnym posmakiem. Jej napar zachwyci bardzo żywym, przenikającym, orzeźwiającym aromatem. Polecamy w towarzystwie wszelkich ciast, tortów i ciasteczek.

Z notatek kipera: Złoto - pomarańczowy kolor. Elegancka struktura, jak w przypadku dobrego szampana. Łagodna, nieco korzenna. Przyjemny, subtelny aromat z nutką brzoskwini i owoców cytrusowych.

Wokół herbaty | Miasto Nuwara Eliya (nazwę można przetłumaczyć jako "miasto świateł" lub "miasto wiecznej wiosny") leży w samym sercu herbacianej krainy. Brytyjczykom udało się tu stworzyć prawdziwą angielską prowincję, z domami w stylach króla Jerzego i królowej Anny. Dobrze utrzymane trawniki i żywopłoty, anglikański kościół, słynne pole golfowe i piękne parki nadają miejscu nostalgiczną atmosferę. Powietrze jest tu świeże i chłodne, tworząc miejsce ucieczki i wytchnienia od zgiełku i tłoku dusznego Colombo.


Herbatę należy przechowywać w suchym chłodnym miejscu.